Husmanskost

Gräddstuvad ungnötslever

Gräddstuvad ungnötslever

En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått…

Plättar

Plättar

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning på liten. Plättan introducerades någon gång under 1800-talet, när plättjärnen…

Korv a la Forsell

Korv a la Forsell

Korvgryta a la Forsell är klassisk skolmatsalsmat för alla över en viss ålder. Jag och maken minns den, med viss…

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju inte så exalterande. De flesta av oss tänker nog på…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste mostyperna man kan få på sin tallrik. Åtminstone om det…

Redskap

Våffelskåljärn

Våffelskåljärn

Ett våffelskåljärn är precis vad det låter som – en variant av våffeljärn som inte gör platta…

Soppor

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det thailändska köket, åtminstone så som det presenteras…

Vinter

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar…

Grillad sparris med parmesan

Grillad sparris med parmesan

Sparris hör till de där sakerna som ofta misshandlas till oigenkännlighet. Allra godast tycker jag…

Rulla till toppen